mercredi, mai 09, 2007
Al bonne franquette
Quind ché zinuit y z'ont débarqué , in s'a improvisé marmitons pou leu préparer du bon rattind tout. Mais in s'a quind même fait de l'bile pou cacher après quo qu'in pourrot bin leu faire à minger. In s'demindot si z'allotent avoir quère s'qu'in leu a cuisiné, si y'allot n'avoir trop ou point assez, si cha allot etes prêt a timps, si z'allotent pas êtes mates et s'couquer tout d'suite in rintrint???? bref que du mourron!
In a eu des cops d' mains heureus'mint, y fallot des bras pou épluquer chés légumes et chés pintes tières. J'arvouais Hagrid dire qui fallot au moins tros pétotes par personne, eq des jonnes in pleine poussée ed croissance, et beh, cha minge avec ed l'apétit...El premier cop in avot fait du bouillon pou tout un régimint, in aurot pu in minger tout l'semaine!!! Mais miu vaut trop que pon assez.
In a aussi eu ch'Bernard qui nous a invoyé inne bansse ed soupe ed potiron et de l'tarte à porions qu'yétot vraimint in vrai délice. Si n'a qu'y ont fait leu difficiles mais par conte , in n'a des zotes qui n'ont pris tros morciaux et des rutes!!!
Faut dire aussi qu'mes gins y avotent in pinchant d'sus ch'pain frais, inne vrai volée d'moniaux, ch'est vrai qu'avec un tiot peu d'beurre salé comme y faut , trimpé dins l'soupe, y n'a assez pou s'pourléquer...
Bah pis des porions, les jonnes ed par chez nous, in peu point dire qui z'in raffoltent, tout gloubecs qui sont là tertous. Ché quind même in légumes qui pousse point non pu d'sus l'banquisse, fallot y'aller duch'mint...
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