mardi, janvier 31, 2006

Les gaufs ed nouvel an

 
    Arcette des gaufs ed nouvel an

500 g ed farine
250 g ed beurre
250 g ed  cassonate blonte

2 oeufs
eune pinchée d’sel

Faut qu’té mèches el farine dins un saladier pis  q’ té fèches un tro au miyieu.

Ed din té  rajoutes  ech beurre ramolli, el cassonate, chés oeufs et cor el sel.

Té patriques ben tout cha juchqu'à obténir eune päte qu’al est ben lisse.
Prépares cha del veille et laisse cha arposer al frèque
Et pis el lendemain, t’as fo qu’à faire les bielles et tiotes boules

Et après té cuis cha dins un gaufrier bin  co.

Si t’es veut les conserver :

Mais am’mote cha va pas faire long feu, t’es peux toudis les ringer dins eune bielle boîte in fer
Mais fais attintion ed pas confonte avec el boîte ed pèque
Cha pourrot leu donner un tiot goût d'pichon
Et té t'pourlèqueras pas tros heures ed long !

2 commentaires:

Anonyme a dit…

marci pour el bell arcette j'cro bin qu'ta raison eum'fil' quin té dit qu'cha va point fer lo,g feu ....

Mariegroëtte a dit…

Ah, el brayousse ché ti?
Ben heureusmint q'té là passe qu'y n'a d'zotes, y m'on l'air un tiot peu papate ou mal dégoudis :)